Tijdelijk extra toezicht met mobiele camera’s in de Kepplerstraat

Foto: Google Street View

Burgemeester Jan Hamming heeft besloten dat er tijdelijk mobiel cameraroezicht komt in de Kepplerstraat in Zaandam. Dat gebeurt in het kader van de handhaving van de openbare orde.

De camera’s zullen vier weken lang worden ingezet om het werk van de politiemensen en de bijzondere opsporingsambtenaren die al vaak in de straat te vinden zijn te vereenvoudigen. De burgemeester oordeelt dat ‘de belangen van de openbare orde en veiligheid en het voorkomen van wanordelijkheden en van strafbare feiten’ in de Kepplerstraat momenteel zwaarder wegen dan individuele belangen. Alle tot nu toe ingezette maatregelen hebben in zijn ogen onvoldoende effect gehad. Begin deze maand werd een woning beschoten in de straat en in december werd er een gewapende overval gepleegd op een tabakszaak. Dat waren voorvallen die door de politie bekendgemaakt zijn, maar kennelijk is er dus meer aan de hand.

Bezwaren

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit mobiele camera’s in te zetten kunnen binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Dat moet zijn voorzien van de datum, naam, adres, telefoonnummer, handtekening en de motivering van de bezwaren. Het indienen van een bezwaarschrift schort de inwerkingtreding van de maatregel niet op. Wie het extra toezicht wil voorkomen dient een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening (schorsing) in te dienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Haarlem.

De bij het besluit horende kaart.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen