Woensdag opnieuw trekkers op weg naar Den Haag

Foto: Twitter

Automobilisten krijgen woensdag misschien te maken met verkeershinder door boeren die opnieuw optrekken naar Den Haag. Waar en wanneer problemen zullen ontstaan is echter niet in te schatten.

Farmers Defence Force wil met ongeveer 7500 mensen demonstreren op de Koekamp, naast het station Den Haag Centraal. Boeren kunnen hun tractoren parkeren op drie wegen in de buurt van het Malieveld. ‘Dat er verkeershinder zal optreden lijkt duidelijk. Maar de vorm zal bepalen hoeveel last we krijgen. Als de tractoren drie stroken breed over de snelweg rijden, kan het oplopen. Hoe dichter je bij Den Haag komt, hoe groter de kans dat je last gaat krijgen. Maar alles is afhankelijk van de vorm, in hoeverre de boeren vrij spel krijgen,’ aldus de ANWB. Een voordeel is dat het op woensdagen rustiger op de snelwegen is dan op dinsdagen en donderdagen.

Ook bouwers doen mee

Rijkswaterstaat wacht af wat woensdag gebeurt. ‘Het wordt opletten geblazen. Maar we weten niet wanneer ze gaan rijden, waar ze vertrekken, hoe de rest van de route is. Misschien is er wel of geen regen. Hoe rijden de tractoren, en hoe alert zijn automobilisten? Er zijn zoveel factoren die een rol spelen.’ Ook de bouwers sluiten zich aan bij het ptotest tegen de verscherpte milieuregels die bouwprojecten stilleggen of vertragen. De boeren zijn tegen saneringen in hun sector en menen dat zij onterecht worden neergezet als de kwaaie pieren wat betreft de productie ban stikstof.

https://twitter.com/EvaQuaeck/status/1229424155327680513

https://twitter.com/WMPost/status/1229164137760067586

https://twitter.com/ph1160/status/1229392623720333312

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen