Verhuizing Autohuis maakt bouw veertien koophuizen mogelijk

Foto: Gemeente Zaanstad

Het Autohuis is van het Breedweer verhuisd naar de Doctor H.G. Scholtenstraat 45 in Zaandam en zit nu in een ruimere jas op een centrale plek in de stad. Hierdoor komt ruimte voor huizen vrij aan het Breedweer 42-44 in Koog aan de Zaan.

Het garagebedrijf heeft de nieuwe locatie voor een jaar gehuurd met een optie voor nog eens een jaar en wil daarna tot koop overgaan. Daarvoor is echter een bijdrage uit het Transformatiefonds van de gemeente noodzakelijk. Die bijdrage dient om het tekort op de verplaatsingskosten aan te zuiveren en om de bouw van veertien koopwoningen deels te financieren. Met het geld van de gemeente kunnen het vrijmaken van het terrein in Koog aan de Zaan en de nieuwbouw kostendekkend worden uitgevoerd door Het Autohuis. ‘De opbrengst van de koopwoningen is niet voldoende om alle kosten te dekken.

 

 

‘Het Transformatiefonds is bedoeld om lastige ontwikkelingen – zoals deze – het laatste zetje te kunnen geven,’ aldus wethouder Wessel Breunesse in een aanvulling op een eerdere brief aan de raad. Daarin stond nog dat Het Autohuis in onderhandeling was over een nieuwe vestigingsplek. Het college wil maximaal 109.642 euro beschikbaar stellen om de plannen werkelijkheid te laten worden. De verwachte verkoopprijs van de tussenwoningen aan het Breedweer is rond 320.000 euro; de hoekwoningen zullen wat duurder uitvallen. De foto is van de oude locatie van Het Autohuis.

Reacties