Kees Klinkenberg nieuwe baas lokale omroep RTVI

Foto: RTVI

Wormerveerder Kees Klinkenberg (62) begint op 1 maart als hoofdredacteur van RTVI Zaanstreek, zo heeft de lokale omroep bekendgemaakt. Hij heeft in eerste instantie een contract voor een half jaar.  

Klinkenberg is een bekende naam in de Zaanse mediawereld: hij werkte ruim 20 jaar bij Nieuwsblad de Zaankanter, de Krommenieër en het Zondagochtendblad Zaanstreek. Ook presenteerde hij sportprogramma’s voor de Zaanse omroep. Hij verloor vorig jaar zijn baan toen uitgever BDU Media uit Barneveld de stekker uit zijn Noord-Hollandse huis-aan-huis-bladen trok. Gezien alle reacties op zijn nieuwe benoeming verwacht Klinkenberg ‘een mooie samenwerking tot stand te kunnen brengen en een goede relatie met alle Zaankanters te kunnen hebben en houden,’ zo zegt hij op de website van RTVI Zaanstreek.

Geen gespreid bedje

De geboren en getogen Zaankanter volgt de vorig jaar april aan de kant geschoven Bert van Galen op. Hij komt niet in een rimpelloze (vrijwilligers)organisatie terecht: voor het einde van vorig jaar moest een plan van aanpak gereed zijn om het bereik van de televisie- en radioprogramma’s en van de online nieuwsvoorziening te vergroten. Of dat er inmiddels ligt is onduidelijk. De toenmalige wethouder Sanna Munnikendam zei tijdens de begrotingsbehandeling voor 2019 dat het geen zekerheid is dat RTVI bij de volgende aanbesteding opnieuw als winnaar uit de bus komt. Er gaat jaarlijks 152.000 euro van Zaanstad naar de lokale omroep.

 

Reacties