Extra geld voor lokale omroep geen garantie voor de toekomst

Foto: PxHere

RTVI Zaanstreek krijgt de door het college voorgestelde structurele subsidieverhoging van 60.000 euro per jaar, maar er moet wel nog voor het eind van dit jaar een nieuw plan van aanpak komen. En het extra geld is geen garantie voor de toekomst.

Tijdens de begrotingsbehandeling stemden alleen de POV, SP, Denk, GroenLinks, de Partij voor de Dieren en Democratisch Zaanstad voor een motie om het bij een eenmalige extra subsidie te houden. Wethouder Sanna Munnikendam maakte echter duidelijk dat er aan de verhoogde bijdrage wat de lokale omroep betreft wel wat tegenover moet staan. Het is geen wet van Meden en Perzen dat RTVI Zaanstreek er bij de volgende aanbesteding opnieuw als winnaar uitrolt.

Toekomst lokale media

Munnikendam gaat om de maand gesprekken met de organisatie voeren over de informatievoorziening en de kijk- en luisterdichtheid. Na de komende zomer wil ze met de gemeenteraad over de toekomst van lokale media in het algemeen spreken, ‘ook over het al dan niet doorgaan met RTVI Zaanstreek’.

Dat ze toch voor de structurele subsidieverhoging pleitte was op grond van psychologische overwegingen: nu weer alleen incidenteel geld toekennen zou uitstralen dat de gemeenteraad weinig vertrouwen heeft in de organisatie die aangeeft op de goede weg te zijn.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen