Zeventig nul-op-de-meter sociale huurwoningen Rosmolenbuurt

Foto: Bureau 070

Woningcorporatie Parteon bouwt 70 vervangende sociale nul-op-de-meter huurwoningen in de Belgischestraat en de Kramerstraat in de Zaandamse Rosmolenbuurt. De huizen zijn ontworpen door het Bureau 070, dat ook tekende voor de woningen van De Fortuin in Krommenie.

De bouw wordt uitgevoerd door Era Contour en maakt deel uit van de herstructurering van de Rosmolenwijk. De wijk wordt op veel plekken vernieuwd. Oude woningen die in zeer slechte staat waren zijn gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor nieuwbouw, waarbij de karakteristieken van de buurt zoveel mogelijk behouden blijven. De nieuwe eengezinswoningen aan de Belgische- en Kramerstraat in Zaandam krijgen kenmerkende gevelpannen en accenten in het metselwerk bij de voordeur en de dakrand. Zo wordt er een karakteristiek uiterlijk gecreëerd. Alle woningen krijgen lucht-water warmtepompen. Factory Zero levert en installeert deze pompen in één inclusieve unit.

Veel vernieuwing

In de Rosmolenwijk staat nog veel bebouwing van voor de Tweede Wereldoorlog en zelfs van rond de vorige eeuwwisseling. De wijk wordt op veel plekken vernieuwd. Oude woningen die in zeer slechte staat waren, zijn gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor (kleinschalige) nieuwbouwprojecten. Inmiddels zijn er al 467 nieuwe woningen in de Rosmolenwijk teruggekomen. Steeds wordt onderzocht wat de beste oplossing is: sloop-/ nieuwbouw of renovatie. Woningcorporatie Parteon werkt hierbij samen met de gemeente  en de bewoners. Era Contour verwacht dit voorjaar te kunnen beginnen met de werkzaamheden voor de bouw van de woningen. Het nieuwbouwproject wordt naar verwachting eind dit jaar al opgeleverd, zo blijkt uit een persbericht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen