Architecten gekozen voor nieuwbouw zwembad De Slag

Een eerste schets van de nieuwe De Slag.
Een eerste schets van de nieuwe De Slag.
Foto: VenhoevenCS architecture + urbanism

VenhoevenCS architecture + urbanism gaat de nieuwbouw van zwembad De Slag ontwerpen. De schetsen die dat bureau aanleverde sluiten het beste aan bij de voorwaarden die bij de aanbesteding door de gemeente zijn meegegeven. Na een zorgvuldige afweging is ook besloten dat het zwembad in het midden van sportpark Hoornseveld gebouwd wordt. Nu deze keuze is gemaakt, wordt verder gekeken naar de planning.

Dat heeft wethouder van Sport Gerard Slegers laten weten. In totaal dongen vier kandidaten naar de opdracht voor de nieuwbouw. Duurzaamheid en groen waren voor de gemeente belangrijke uitgangspunten en dat had VenhoevenCS het best uitgewerkt. In de uitwerking van het ontwerp maakt het architectenbureau gebruik van natuurlijke materialen, zonnepanelen op het dak, groene daken en veel licht. Volgens Slegers heeft het architectenbureau zich goed ingeleefd in de zwemmers. ‘Een grote wens is om het zwembad de afmetingen te geven van een eredivisie bad om wedstrijden met publiek te kunnen organiseren. Het zwembad wordt daardoor ook een plek waar onze Zaanse talenten kunnen trainen en zich nog beter kunnen ontwikkelen. Deze wensen worden werkelijkheid.’

Centrale plek

Het nieuwe zwembad wordt letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de sport als hoofdlocatie van Sportbedrijf Zaanstad. Dat isniet alleen de exploitant van de zwembaden in Zaanstad, maar onder andere ook verantwoordelijk voor Sportstimulering en de ondersteuning van verenigingen. Vorige week stemde de gemeenteraad in met het voorbereidingskrediet voor het sportpark. ‘Hiermee creëren we een centrale plek waar iedereen kan komen sporten of bewegen. Een plek gericht op de toekomst en die uitnodigend en verbindend is voor iedere inwoner en bezoeker. Om je vrienden, kinderen of kleinkinderen aan te moedigen, of om een lekker frisje te drinken of een broodje te eten in de kantine,’ aldus Slegers in een persbericht.

De Meent in Alkmaar

VenhoevenCS is het bureau achter bekende gebouwen in binnen- en buitenland. Voorbeelden in Nederland zijn Sportplaza Mercator in Amsterdam en het topsportcentrum De Meent in Alkmaar. De ontwerpen zijn toekomstgericht en houden rekening met de consequenties van klimaatverandering door duurzaamheid als speerpunt te kiezen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen