Problemen voor forenzen, zowel op het spoor als op de weg

Foto: Google Street View

Dankzij een met zilverkleurige verf bewerkte trein weet heel Nederland inmiddels dat Wormerveer een station heeft, dat echter maar niet positief in het nieuws wil komen. Net als de hele Zaanlijn, overigens. Vanochtend ging het ook weer mis.

Naar aanleiding van de ‘spuitkunst’ beschreef de rijbewijsloze columnist Marcel van Roosmalen, woonachtig in Wormer, het Wormerveerse station in NRC Handelsblad als ‘een architectonisch wangedrocht met een tunnel met knipperend Tl-licht, een lift die altijd is ondergepist, met een bewaakte fietsenstalling waar de snoertjes los aan de bewakingscamera’s hangen, waar je zonder beschutting bent overgeleverd aan die eeuwige wind, maar toch… mijn station’. Vanmorgen wachtten mensen op die onaantrekkelijke plek tevergeefs op treinen die niet vertrokken, maar bijna dagelijks is het wegens vertragingen ook het eindstation voor reizigers die naar Krommenie – Assendelft en verder willen. Zij moeten er dan wachten op de volgende trein, of het laatste stuk lopend afleggen. 

Ook over de weg was het overigens vandaag voor de tweede keer deze week lastig om over de Nauernasche Vaart de komen tussen Krommenie en Wormerveer. Daar zotgde waarschijnlijk een defect van de lichten en de bomen voor een onneembare hindernis.

 

Reacties