Verband tussen OFC en brandstichting in Zaandam en granaten in Oostzaan?

Foto: Pixabay / Open Clipart Vectors

Het Parool heeft in een achtergrondartikel een verband gelegd tussen onder andere het uitbranden van twee auto’s bij het kantongerecht in Zaandam, de handgranaten die eerder dit jaar werden aangetroffen bij groothandel VHC Jongens in Oostzaan en de beschieting van de auto van één van de eigenaren van dat bedrijf en de veroordeelde geldschieter Marwan K. van de Oostzaanse voetbalclub OFC.

Op 17 januari vorig jaar brandden in de Jan van Scorelstraat twee auto’s uit terwijl in het kantongerecht een zitting gaande was over een arbeidsconflict tussen OFC en een ex-medewerker. De personenwagens waren het eigendom van die oud-medewerker en diens advocaat. Op 26 augusrus werd de auto van OFC-sponsor Cor Jongens ’s nachts beschoten bij zijn huis in het dorp en op 9 september werd op het parkeerterrein van VHC Jongens aan de Ambacht een handgranaat aangetroffen. Twee dagen later was het opnieuw raak en lag er een granaat op de auto van Jongens. De granaten stonden net als drie andere die in Amsterdam werden gevonden bij bedrijven die een link hebben of hadden met de Oostzaanse Football Club op scherp.

De gemeente Oostzaan heeft al opheldering geëist over de financiering van de club en wil dat K., die ook voorzitter is van de voorzitter van de Stichting Topvoetbal Oostzaan onmiddellijk vertrekt. Ook de KNVB heeft de voetbalclub onder de loep genomen. K. zou spelers en stafleden zwart betalen en werd in 2019 tot een jaar cel veroordeeld wegens witwassen. Het hoger beroep in die zaak staat de komende week op de rol. Volgens advocaat Adèle van der Plas van zowel K. als de besturen van OFC en de Stichting Topvoetbal Oostzaan is er geen enkel verband tussen hen en de incidenten met handgranaten, de beschieting en de brandstichting.

  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen