112

VHC Jongens: twee handgranaten en een recente beschieting

Foto: Politie Zaanstreek

De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de handgranaat die gistermiddag gevonden is aan de Ambacht in Oostzaan. Die werd rond 16:15 ontdekt voor de deur van VHC Jongens.

Die internationale horecagroothandel was twee dagen eerder ook al het middelpunt van een actie van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie na de vondst van een dergelijk explosief. In beide bevallen heeft de EOD de granaat meegenomen. De twee incidenten van deze week volgden op de beschieting van een auto bij het huis van één van de eigenaren van het bedrijf, op diens erf aan de Haal in Oostzaan. Dat gebeurde waarschijnlijk tijdens een feest en werd rond 08:00 uur bij de politie gemeld. Een speurhond ontdekte toen een aantal hulzen, vanuit de politiehelikopter zijn luchtopnames gemaakt en er werden camerabeelden veiliggesteld. Ook in die zaak werd een getuigenoproep gedaan. De directie houdt in de media vol geen idee te hebben uit welke hoek de intimidatie komt.

De politie heeft de zaken in onderzoek en wil graag met mensen spreken die iets gezien hebben. Die kunnen bellen met het nummer 0900 – 8844 of anoniem met 0800 – 7000.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen