Politie zoekt meer slachtoffers van vrouwen met babbeltruc

Foto: Politie

Door het hele land en ook in Krommenie zijn tussen mei en oktober van dit jaar minstens twintig ouderen slachtoffer geworden van een geraffineerde babbeltruc. Inmiddels zijn twee vrouwen van 27 en 22 jaar uit Nieuwegein aangehouden die in verband worden gebracht met een groot aantal aangiftes.

De vrouwen hebben in elk geval toegeslagen in Krommenie, Haarlem, Leiderdorp, Den Haag, Zaltbommel, Leeuwarden, Amsterdam, Maarssen, Deil, Soest, Leusden, Delft, Zwijdrecht, Geldermalsen en Diemen. Tijdens huiszoekingen zijn sieraden gevonden die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De oplichtsters deden zich voor als medewerksters van het Nationaal Ouderenfonds of van een ouderenbond en vertelden hun slachtoffers dat die een prijs hadden gewonnen en uitgereikt zouden krijgen. Korte tijd later stonden ze dan met een bos bloemen op de stoep en eenmaal binnen maakten ze bankpassen en sieraden buit. 

 

 

 

 

 

De politie komt graag in contact met mensen die de sieraden op de foto’s herkennen of die andere informatie hebben over deze zaak. Die kunnen de gratis opsporingstiplijn 0800 – 6070 bellen. U kunt ook Meld Misdaad Anoniem bellen via het nummer 0800 – 7000 of het tipformulier invullen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen