Extra lesuren voor kinderen Poelenburg en Peldersveld

Foto: PxHere / Mohamed Hassan

Vanaf 1 januari krijgen alle basisschoolkinderen in Poelenburg en Peldersveld 2,5 extra lesuren per week. Later komen er nog meer extra lessen: het streven is wekelijks tien uur extra. Volgens wethouder Onderwijs Natasja Groothuismink is dat nodig om de kinderen in de twee wijken klaar te stomen voor een goede toekomst.

Op dit moment is het voor hen in de twee Zaandamse wijken ‘aanzienlijk moeilijker om succesvol te worden dan in de andere wijken van Zaanstad,’ aldus Groothuismink. ‘Extra lessen vergroten de kans om later naar een middelbare school te gaan die het best bij hen past.’ Tijdens ouderavonden is de ouders meer verteld over de verlengde leertijd. Die hebben er volgens de wethouder enthousiast op gereageerd.

Geen extra kosten

De verlengde lesweek is onderdeel van het Actieplan Poelenburg & Peldersveld. Daarin werken de gemeente, basisscholen en andere partners samen aan een langetermijnaanpak om de kansen van de kinderen die er wonen op een goede toekomst te vergroten. De basisscholen die meedoen zijn de Windroos, de Spiegel, Kleurenpracht, de Horizon, Paus Joannes, Tamarinde en de Gouw. Er zijn voor ouders geen extra kosten verbonden aan de lessen, die worden betaald door de gemeente, de Rijksoverheid en het VSB Fonds. De extra lessen zijn heel verschillend, maar altijd met veel aandacht voor taal. Een paar voorbeelden zijn gymles, toneelles, muziekles en les over gezond eten. Iedere school beslist daar zelf over.

 

Reacties