Brandweerman in hart en nieren Freddy Wijker onderscheiden

Foto: Gemeente Zaanstad / Bart Homburg

Voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving is Freddy Wijker (61) gisteravond koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg de versierselen in de brandweerpost aan het Prins Bernhardplein in Zaandam opgespeld door locoburgemeester Hans Krieger.

Wijker is sinds 1986 lid van de vrijwillige brandweer in de Veiligheidsregio Zaanstreek – Waterland. Hij begon als brandweerman en kazernecommandant van de kazerne Westzaan Noord. Tijdens zijn lange staat van dienst doorliep hij diverse functies op de post Prins Bernhardplein. Naast bevelvoerder en kazernecommandant was hij bijna 25 jaar opleidingsinstructeur. In die hoedanigheid heeft hij talloze brandweermensen opgeleid tot brandwacht. Ook leidde hij bevelvoerders op.

https://twitter.com/GemZaanstad/status/1198341709131898880

Omdat hij zich daarnaast ook nog inzette bij het inwerktraject TSflex (variabele voertuigbezetting) en bij de SiE (Snel inzetbare Eenheid) was hij een belangrijke brandweerschakel in de regio. Als ervaren kazernecommandant en leidinggevende ondersteunde Wijker bovendien de postcoördinator en de bevelvoerder van de Post Prins Bernhardplein met raad en daad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen