Geduld Assendelvers met verkeerssituatie Dorpsstraat is op

Foto: Google Street View

Wethouder Gerard Slegers heeft nog niet gereageerd op vragen van de POV over de onveilige verkeerssituatie op de Dorpsstraat in Assendelft en dat zint voorman Harrie van der Laan allerminst. Want niet alleen hij wacht op antwoorden: inwoners van het dorp doen dat al veel langer. ‘Het is voor onze fractie al jaren een irritatie dat inwoners zich door de gemeente Zaanstad niet serieus genomen voelen,’ schrijft Van der Laan nu.

Hij wilde onder andere weten of het klopt dat de gemeente verbeteringen heeft beloofd maar dat deze belofte niet wordt nagekomen. ‘We zijn nu een maand later en ik heb nog geen antwoord. De betrokken bewoners zijn het wachten zat, net zoals ik dat ben, en willen graag een spoedig antwoord. Voor hen is de situatie dringend en zij worden niet serieus genomen. Ik echter ook niet, en dat vind ik een kwalijke zaak,’ aldus Van der Laan, die eerder soortgelijke geluiden liet horen omdat hij naar zijn gevoel veel te lang moest wachten op informatie over de Zaanbrug.

Tenenkrommend

De aanleiding voor zijn laatste schrijven is dat een inwoner met frequente contacten met de gemeente over de verkeersproblematiek die de situatie wil komen uitleggen aan de gemeenteraadsleden daar pas in januari terechtkan. Hij en enkele anderen wilden de penibele situatie in de Dorpsstraat tussen de Hornlaan en de Genieweg daar graag komen toelichten. ‘Vele, vele mails inmiddels verzonden en grotendeels in uw bezit. Graag nu mondelinge toelichting met aantal omwonenden. De maat is inmiddels meer dan vol,’ schreef de getergde Assendelver. ‘Tenenkrommend,’ noemt Van der Laan deze gang van zaken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen