Tweerichtingsverkeer laatste stukje Kerkstraat in ere hersteld

De huidige situatie.
De huidige situatie.
Foto: Google Street View

De gemeente wil het in 2013 genomen besluit om in de Kerkstraat tussen de huisnummers 331 en 341a eenrichtingsverkeer in te stellen terugdraaien. Nu mogen alleen (brom)fietsers daar beide kanten op.

Het eenrichtingsverkeer kwam er met het oog op de veiligheid van de fietsers die van en naar de tunnel onder de N246 rijden, maar dat pakt verkeerd uit. Er is nu voor het autoverkeer maar één ontsluiting voor de hele wijk die erachter is gebouwd en daarom moeten veel bewoners een omweg maken. Dat lokt overtredingen uit, zo leert de ervaring en die kunnen gevaarlijke verkeerssituaties opleveren. Verwacht wordt daarom dat tweerichtingsverkeer voor autoverkeer de verkeerssituatie veiliger maakt.

Bezwaar maken

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken als ze het oneens zijn met het besluit, dat gisteren in de Staatscourant is gepubliceerd. Dat moet binnen zes weken na die publicatie. Bezwaarschriften kunnen worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van de datum, uw naam, adres, telefoonnummer, handtekening en de motivering van de bezwaren. Het kenmerk van het besluit is 2019-25137; ook dat graag vermelden.

De verkeerssituatie zoals die voor het eenrichtingsverkeer was.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen