Bouwers steken boeren naar de kroon met protest Malieveld

Foto: Twitter / Jeroen Hofsink

Het Malieveld in Den Haag stond rond negen uur vanmorgen al zó vol met allerhande voertuigen uit de bouwwereld dat er niet eentje meer bij kon. Het einde van de A12 in de richting van het Malieveld werd daarom afgesloten. De eerste demonstranten arriveerden gisteravond al.

Het protest van de bouwsector leidde vanochtend tot veel overlast op de wegen, met om acht uur in totaal 482 kilometer file. Noord-Holland ontsnapte daar echter aan. Bouwers, transporteurs, grondverzetbedrijven, hoveniers en mensen uit andere sectoren eisen dat er snel maatregelen komen om het land van het slot te halen en de impasse te doorbreken die is ontstaan door de plotseling sterk aangescherpte regelgeving rond stikstof in de natuur en bepaalde chemische stoffen – PFAS – in de bodem. Daardoor liggen talloze projecten stil en dreigen bedrijven om te vallen.

Bekeuringen

De politie heeft vanochtend tientallen bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders van bouwvoertuigen omdat zij het kenteken van hun wagen hadden afgeplakt. Dat wordt niet oogluikend toegestaan, zoals het langzaam rijden op de snelweg. Daarvoor worden actievoerders alleen beboet als zij aanwijzingen van de politie niet opvolgen. Ook barbecuen wordt door de Haagse politie niet gedoogd, zo blijkt uit een tweet. 

https://twitter.com/mrsMargreth/status/1189210121995505666

https://twitter.com/PCIMeijer/status/1189446481780072454

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen