Commotie op De Voorzaan wegens vermeende misdragingen lerares

Foto: Google Street View

Zaan Primair is per 13 januari op zoek naar een leerkracht die in groep 1 en 2 op openbare basisschool De Voorzaan kan invallen wegens het zwangerschapsverlof van de juf, maar dan helpt het niet dat de school plotseling zeer negatief in het nieuws is wegens vermeende misstanden op de locatie Vissershop. Daar zou een lerares er een terreurbewind op nahouden, schreef Dagblad Zaanstreek afgelopen zaterdag. De juf zit inmiddels hangende een onafhankelijk onderzoek thuis.

Volgens Zaan Primair hebben inmiddels tien ouders een officiële klacht tegen de juf van groep 3 ondertekend. De incidenten die de ouders beschrijven op grond van de verhalen van hun jonge kinderen gaan van vernedering tot het hardhandig beetpakken van leerlingen. Een aantal van de kinderen zou daardoor zijn gaan bedplassen en niet meer naar school willen. Een confrontatie tussen de ouders van een leerling en de juf leidde er op 19 september toe dat de politie erbij werd geroepen toen de vader en moeder weigerden om te vertrekken. De lerares staat sinds die dag niet meer voor de klas: dat is geen straf- maar een ordemaatregel gedurende het onderzoek naar war er precies speelt op De Voorzaan.

Het artikel in Dagblad Zaanstreek.

Inmiddels heeft de directeur van de school zich ziek gemeld en hebben twee ouders een pleinverbod gekregen na een fysieke confrontatie op het schoolplein. Eén van de bezwaren van de ouders was dat de ramen van het lokaal van de betreffende klas waren afgeplakt met folie, maar volgens Zaan Primair gebeurde dat op verzoek van omwonenden gedurende de periode dat de school aan de Lindenlaan wordt verbouwd en vergroot. Alle commotie heeft nog niet tot een uittocht van leerlingen geleid: slechts één kind is sinds de situatie escaleerde uitgeschreven bij de Voorzaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen