De Voorzaan wacht op wijziging bestemmingsplan Vissershop voor uitbreiding

Foto: Google Street View

De vestiging Vissershop van openbare basisschool de Voorzaan wil nog 70 vierkante meter meer uitbreiden dan de 230 waarvoor al een vergunning was aangevraagd.

Vanwege ruimtegebrek moesten de leerlingen van groep 8 in het schooljaar 2015/2016 al van de Lindenlaan naar de vestiging op de Haven verhuizen en het tekort aan ruimte wordt alleen maar nijpender. De Voorzaan maakte tot vorig jaar geen deel uit van het Integraal Huisvestingsplan van de gemeente en is daar toen aan toegevoegd om budget vrij te maken voor de uitbreiding.

Uitbreiding enige optie

Omdat het aantal leerlingen de komende jaren groeit, werd besloten dat de Vissershopschool recht had op een permanente uitbreiding. Om deze te kunnen realiseren zijn de volgende scenario’s onderzocht:

  • Verwijzing naar de locatie Haven;
  • Verwijzing naar andere Zaan Primair-scholen binnen twee kilometer;
  • Verwijzing naar Agora-scholen binnen twee kilometer;
  • Uitbreiding van de huidige school.

De locatie Haven en andere basisscholen binnen twee kilometer van de huidige stek bleken alle onvoldoende ruimte te hebben om de leerlingen van de Vissershopschool te kunnen opvangen, waarop bleek dat een uitbreiding van de bestaande school wel heel goed mogelijk was. De kosten daarvan zijn begroot op 870.000 euro.

Het plan is om twee lokalen en een extra ruimte bovenop het pand te bouwen en een extra lokaal op het schoolplein. Daarvoor moet wel het bestemmingsplan worden aangepast, maar daar heeft het college geen bezwaren tegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen