Natuurspeelplaats bij nieuwbouw ZNMC volgend voorjaar klaar

Een impressie van de nieuwbouw van het ZNMC.
Een impressie van de nieuwbouw van het ZNMC.
Foto: Zaans Natuur en Milieu Centrum

Direct naast de toekomstige nieuwbouw van het Zaans Natuur en Milieu Centrum wordt een natuurspeelplaats aangelegd waar kinderen zich kunnen uitleven in de buitenlucht. Er zijn inmiddels al heel wat vrachtwagenladingen zand gestort en het is de bedoeling dat er komend voorjaar volop gebruik van gemaakt kan worden.

Dat staat in de eerste nieuwsbrief nieuwe stijl van het ZNMC, die digitaal verstuurd is. De nieuwe directeur Paul Laport is van plan om de Composiet die donateurs en andere belangstellenden tot enkele jaren geleden een paar maal per jaar ontwingen nieuw leven in te blazen. Ook al gezien de verhuizing naar ‘een nieuw en fris (energiezuinig) onderkomen’, van waaruit nog meer verbinding kan worden gelegd met de Zaanse samenleving.

In 2017 besloot de gemeenteraad om een kleine twee miljoen euro aan het ZNMC te lenen, die in 25 jaar moet worden afgelost. De nieuwbouw is gepland op de hoek van De Weer en de Twiskeweg. Het energiezuinig gebouw krijgt een stoere Zaanse uitstraling en er blijft ruimte voor het Natuurmuseum en voor het educatiecentrum. Verder komen er een kinderopvang, kleinschalige horeca en een winkeltje dat ZNMC-producten kan verkopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen