Eerste woningen Gouwpark Zaandam in de verkoop

Foto: Gouwpark.nl

De eerste woningen van de nieuwe wijk Gouwpark gaan in de verkoop. De inschrijving voor de eerste fase met verschillende woningtypes met oppervlakten van 116 tot 216 vierkante meter is begonnen. De koopsommen beginnen bij 374.900 euro (vrij op naam). Ook de 50 appartementen en penthouses in Residence William (vanaf 285.000 euro) zijn nu te koop. 

Gouwpark wordt een echte gezinswijk, waar kinderen veilig op de fiets naar school en de sportclub kunnen. Ouders zitten zo in de trein of op de snelweg naar hun werk. Op de website Gouwpark.nl van de ontwikkelaar staan een overzichtelijke kavelkaart en woningkiezer waarop per woning alle tekeningen, omschrijvingen en verkoopbrochures zijn te downloaden. Inschrijven kan tot maandag 28 oktober om 12:00 uur. Op zaterdag 12 oktober is er tussen 12:00 en 15:00 uur een verkoopevenement in De Koffiezaak in de centrale hal van Albert Heijn XL, direct naast de bouwlocatie). Daarvoor moeten belangstellenden zich vanwege de verwachte stormloop van tevoren aanmelden middels een account op de website.

Nieuwbouwprijzen naar record

Nieuwbouwkoopwoningen waren in het tweede kwartaal van dit jaar ongeveer zestien procent duurder dan een jaar eerderm, terwijl bestaande woningen ‘slechts’ 7,2 procent in prijs stegen. De gemiddelde prijsstijging ligt daarmee op 8,3 procent. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster. In de afgelopen viereneenhalf jaar waren de verkoopprijzen van koopwoningen elk kwartaal hoger dan een jaar eerder. De stijgende trend in de prijzen zette in het tweede kwartaal van 2019 door. De prijzen van nieuwbouwwoningen stijgen nu al zeven kwartalen op rij sterker dan die van bestaande huizen. Sinds eind 2013 werden bestaande koopwoningen elk jaar duurder. Voor nieuwbouwkoopwoningen zette deze trend een jaar later in.

In Europese top tien

Nederland behoort tot de top tien van landen waar nieuwbouw- en bestaande koopwoningen het meest in prijs zijn toegenomen vergeleken met een jaar eerder. Gemiddeld werden in het tweede kwartaal van 2019 de huizen binnen de EU jaar-op-jaar 4,2 procent duurder; in Nederland was de stijging van de gemiddelde koopprijs van alle koopwoningen gezamenlijk met 8,3 procent ongeveer twee keer zo hoog. Alleen in Hongarije, Luxemburg, Kroatië, Letland, Portugal en Tsjechië stegen de prijzen nog harder. Wat betreft nieuwbouwkoopwoningen gaat Nederland aan kop, op ruime achterstand gevolgd door Luxemburg met een stijging van 11,5 procent.

Reacties