Plannen voor nieuwe wijk Gouwpark naar volgende fase

De nieuwe wijk in vogelvlucht.
Foto: Gemeente Zaanstad

Het college heeft vandaag het bestemmingsplan voor het Gouwpark naar de raad gestuurd, de nieuwe wijk op het terrein waar eerder het Zaans Medisch Centrum stond. Wethouder Songül Mutluer is blij met deze ‘grote stap dichterbij de bouw van 250 nieuwe woningen’.

Het gaat om zowel appartementen als grondgebonden huizen die zijn ontwikkeld en zullen worden gebouwd door HSB Ontwikkeling en Wilma Wonen. Volgens de gemeente is er sprake van ‘een divers woningbouwprogramma, waaronder ook het aandeel van 30 procent sociale huur en passende woningen voor doorstromers op de woningmarkt’. Gouwpark is centraal gelegen en goed bereikbaar, dichtbij de A7 en het NS station Kogerveld. Aan de noordkant is het ziekenhuis met de zorgboulevard en een Albert Heijn XL aan de Koningin Julianaweg. Met de Gouw aan de oostkant en het Burgemeester In ’t Veldpark aan de zuidkant, ligt de wijk direct aan ecologische verbindingszones. De torkomstige straten worden dusdanig ingericht dat er alleen stapvoets kan worden gereden.

Impressies van de nieuwe wijk.

Gouwpark behoort tot ‘Top 16 woningbouwplannen’ die Zaanstad versneld wil realiseren. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2020 gestart wordt met bouwen. Na de publicatie van het vaststellingsbesluit komt het bestemmingsplan ter inzage te liggen, zodat belanghebbenden eventuele bezwaren tegen de bouw kenbaar kunnen maken.  

 

 

Reacties