Website toekomstige wijk Gouwpark online: de eerste impressies

Foto: www.gouwpark.nl

Wonen in een prachtige parkachtige omgeving aan de rivier de Gouw en grenzend aan het In ’t Veldpark.’ Met die wervende tekst is de website over de toekomstige wijk Gouwpark online gegaan, met informatie over de voortgang van de bouw op de oude plek van het Zaans Medisch Centrum.

Op de website van Wilma Wonen en HSB Ontwikkeling kunnen geïnteresseerden zich inschrijven en wordt alvast een inkijkje in de nieuwe buurt gegeven. Gouwpark krijgt een brede variëteit aan type woningen. ‘PPHP (het architectenbureau van Sjoerd Soeters) heeft een moderne, duurzame en gevarieerde wijk ontworpen met appartementen, verandawoningen, laanwoningen, hofwoningen, twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen,’ aldus de site.

Over de rond 125 geplande appartementen wordt nog geen duidelijkheid gegeven wat betreft huur of koop. De overige koopwoningen in het plan kennen forse koopsommen: de prijzen beginnen bij 325.000 euro en lopen op tot vanafprijzen van 650.000 euro. Eerder was nog sprake van 30 procent sociale huur, maar die zijn op de interactieve kaart niet terug te vinden.

 

Reacties