Petitie voor veiliger kruising Prunuslaan – N203 in Zaandijk

Foto: Google Street View

Bewoners, omwonenden en gebruikers van de Prunuslaan in Zaandijk zijn een petitie gestart voor een veiligere kruising met de drukke N203. Wie die vanuit de Prunuslaan op wil rijden belandt volgens de petitie in een risicovolle situatie en daar moet een einde aan komen.

Niet alleen erop komen is overigens problematisch: wanneer meerdere voertuigen vanuit de richting Wormerveer achter elkaar vanaf de provinciale weg linksaf de Prunuslaan in willen rijden, is er geen ruimte om samen op het middenstuk te wachten tot de weg vrij is. Daarnaast wordt er te weinig gesnoeid, waardoor voertuigen slecht zichtbaar zijn bij het oprijden van de N203. Het doel van de petitie is om de verkeersveiligheid ter plaatse te verbeteren door bijvoorbeeld de aanleg van een rotonde – zoals die ook in Wormerveer zijn gekomen ter hoogte van de Esdoornlaan in Wormerveer – en om te bereiken dat et vaker snoeiwerkzaamheden langs de weg worden uitgevoerd.

Begin deze maand liet een 32-jarige motorrijder uit Hoorn het leven bij een ongeluk op de kruising in Zaandijk. Hij reed over de N203 en is vermoedelijk niet gezien door een autobestuurder die uit de Prunuslaan kwam. 

 

Reacties