Bouw warmtenet nadert voltooiing; ingebruikname nog ongewis

Foto: PxHere

De bouw van het warmtenet in Zaandam Zuid is bijna klaar en ook de bouw van de biomassacentrale ligt op schema. Over enkele weken worden de installaties geplaatst. Wanneer de centrale in gebruik kan worden genomen is echter nog onduidelijk: net zoals voor 18.000 andere projecten is de toekomst ongewis vanwege de stikstofuitspraak van de Raad van State.

Leerlingen van basisschool de Windroos die gisteren hun naam mochten zetten op de buizen van één van de laatste stukken van het warmtenet maken zich daar niet druk over. Dit deel van het project is bestemd voor de toekomstige wijk Oostzijdepark. Als de bouw daarvan begint wordt het leidingenstelsel verder uitgebreid. Áls de biomassacentrale mag gaan draaien, tenminste.

De leerlingen van de Windroos zijn nauw bij het project betrokken. Eerder dit jaar vertelden de omgevingsmanagers van Warmtenetwerk Zaanstad en bouwer Visser & Smit Hanab op school over de bouw van het warmtenet. Ook namen ze de leerlingen mee naar de bouwplaats, waar die onder andere door een lasbril mochten kijken en konden zien hoe ze de buizen op hun plek werden gelegd.

 

Reacties