Vanaf morgen weer lotenverkoop voor Jantje Beton

Ook De Dorpsakker in Assendelft doet mee.
Foto: Google Street View

Basisscholen in Assendelft, Zaandijk en Zaandam doen vanaf morgen mee aan de tweede actieperiode van De Kleine Jantje Beton Loterij. Twee weken lang, tot en met 25 september verkopen leerlingen dan lootjes voor hun school via het traditionele verkoopboekje, maar ook via de actie Tikkie jij bent ‘m!

Die online actie is tijdens de eerste verkoopperiode in mei een groot succes gebleken. Er is in totaal voor 16.941 euro aan online lootjes verkocht. Iedereen die verder weg woont of geen machtiging wil invullen kan een online lootje kopen via www.jantjebeton.nl/tikkielot of door de QR-code te scannen. Ouders van deelnemende leerlingen kunnen kennissen, familie en vrienden via WhatsApp uitnodigen om een lootje te kopen. De deelnemend Zaanse scholen zijn De Windroos, Herman Gorter en De Gouw-Noorderven in Zaandam, De Werf in Zaandijk en De Regenboog, Octant en De Dorpsakker in Assendelft.

Mooier schoolplein

De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of gave speelmaterialen aangeschaft. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteund, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Projecten voor kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht.

Geen vanzelfsprekendheid

Spelen is belangrijk. Buiten spelen is noodzakelijk om het kinderbrein te verrijken en spelen is dé manier waarop kinderen dat kunnen doen. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan een miljoen niet meer dagelijks buitenspelen. Die negatieve trend wil Jantje Beton keren met De Kleine Jantje Beton Loterij.

Reacties