Accres Real Estate wil zes panden Peperstraat slopen

Eén van de te slopen blokken in fase 1.
Foto: Google Street View

Accres Real Estate wil in de Peperstraat in Zaandam zes panden slopen en vervangen door nieuwbouwwoningen. Er wonen nu 112 huishoudens en ook wordt commercieel vastgoed verhuurd. Er worden in totaal circa 460 nieuwe woningen gerealiseerd in het gebied. Hoeveel daarvan sociale huur is zegt Accres nog niet te weten, maar wel meer dan het huidige aantal. 

De huidige huurders zijn op 28 augustus geïnformeerd over de plannen en voorbereid op het feit dat ze andere woonruimte moeten gaan zoeken. Ze krijgen voorrang bij sociale huurwoningen op mensen die niet in een te slopen huis wonen. Het plan is om omstreeks het eerste kwartaal van 2021 te starten met de sloop van fase 1. In het eerste kwartaal van 2023 wordt gestart met de sloop van fase 2. Het streven is om de volledige herontwikkeling van de Peperstraat in 2026 afgerond te hebben.

Accres heeft het project is in twee fasen opgedeeld. Voor elke fase wordt een eigen sociaal plan opgesteld. Na de ingangsdatum daarvan krijgen alle bewoners minimaal een jaar de tijd om een nieuwe woning te vinden en te verhuizen. Die datum wordt vastgesteld door de gemeente. De huidige bewoners kunnen na de oplevering van de nieuwbouw ook met voorrang in aanmerking komen voor een sociale of vrije sector huurwoning en eveneens voor een koopwoning in de Peperstraat. Iedereen heeft recht op een verhuiskostenvergoeding van 6277 euro.

Informatiebijeenkomsten

Voor de directe buren in de Peperstraat is er op woensdag 18 september een informatiebijeenkomst in de St Bonafitus aan de Oostzijde 14), tussen 19:00 uur en 21:00 uur. De directe buren ontvangen een uitnodiging in de bus. Woont u elders in Zaandam en bent u benieuwd naar de plannen dan bent u welkom op 24 september voor een inloopbijeenkomst in de St Bonafitus, tussen 17:00 en 21:00 uur. Op beide bijeenkomsten is een team van Accres Real Estate, de gemeente Zaanstad en ontwerpers van de nieuwbouw van PPHP aanwezig.

 

Reacties