NS willen langere treinen kunnen laten rijden op de Zaanlijn

Foto: Wikipedia / Methoxyroxy

Om meer treinen te kunnen verlengen hebben de Nederlandse Spoorwegen bij ProRail het verzoek ingediend om op negen stations de perrons te laten verlengen. Deze korte perrons beperken de dienstregeling, omdat een trein immers zo lang is als het kortste perron op de route. De NS willen de treinen met 20 procent kunnen verlengen op onder meer de Zaanlijn.

De NS hebben bij ProRail eveneens om capaciteit gevraagd om in de dienstregeling van 2020 het aantal ritten opnieuw te kunnen uitbreiden. Afgelopen december werd beginnen met de instroom van 202 nieuwe Sprinters, waarvan er inmiddels 42 rijden. In september komen er weer vijf bij. Vanaf 2021 worden nog eens 79 nieuwe Intercity’s met 25.000 zitplaatsen in gebruik genomen.

September topdrukte

September is traditiegetrouw de drukste spoormaand van het jaar. Forenzen zijn terug van vakantie en studenten gaan weer studeren. NS verwachten deze maand meer reizigers dan vorig jaar, en wel 36,7 miljoen. Vorig jaar was dit 35 miljoen. Diverse maatregelen moeten hinder van de drukte te beperken. Zo kunnen reizigers de zitplaatszoeker raadplegen, die op steeds meer ritten beschikbaar is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen