Nog meer ‘AEB-afval’ naar de stort in Nauerna

Een landelijke idylle én een stortplaats.
Foto: Google Street View

Door de gedwongen sluiting van vier van de zes verbrandingsovens bij het Energie Afvalbedrijf in Amsterdam heeft de Omgevingsdienst Noordzeekanaal een tweede stortvergunning moeten afgeven voor de stortplaats in Nauerna, voor nog eens 1000 ton ‘gemengd stedelijk afval’ dat normaliter verbrand zou zijn.

De omgevingsdienst heeft dat de bewoners van het dorp vandaag per brief laten weten. Het gaat om dezelfde soort vuil als waarvoor de eerste vergunning werd verleend. In de brief wordt ook gemeld dat door de crisis bij AEB die zich inmiddels als een olievlek over het hele land verspreidt uiteindelijk niet méér afval in Nauerna terecht zal komen dan eerder is afgesproken, ‘omdat stortplaatsen aan een maximaal vergunde capaciteit gebonden zijn’.

Sluiting in 2022

 

 

 

 

 

 

Afvalzorg bouwt de stortactiviteiten tot 2022 stap voor stap af en er wordt een park aangelegd van 60 hectare, maar het deel dat al gereed was is inmiddels gesloten omdat de veiligheid van recreanten niet gegarandeerd kan worden. Op het bedrijfsterrein van vijftien hectare worden straks alleen nog op recyclingactiviteiten uitgevoerd die passen in de circulaire economie.

Reacties

0