Einde nadert voor buurthuis De Palmboom in Krommenie

Foto: Google Street View

Buurthuis De Palmboom in Krommenie gaat nu dan toch dicht. Niet omdat er financiële problemen zijn, maar omdat geen nieuw vrijwillig bestuur kan worden gevonden om het activiteitencentrum aan de Snuiverstraat draaiende te houden. Uiterlijk op 31 december is het over en uit.

In 2013 dreigde De Palmboom ook al te moeten sluiten, na het vertrek van Evean. Toen sprongen vrijwilligers echter in de bres voor alle gebruikers van het gebouw en dat leidde in 2014 tot stichting De Palmboom en een vol programma voor alle leeftijden, met de nadruk op 55-plussers.Het spijt ons in het bijzonder voor alle mensen die zo graag naar De Palmboom komen voor de gezelligheid, de gastvrijheid, sociale contacten en activiteiten. Krommenie verliest daardoor een belangrijke voorziening, met name in het kader van het verlichten van eenzaamheid. Wij zullen eind augustus overzicht krijgen hoe de sluiting praktisch kan verlopen. Er zal nog ongeveer tot half november van De Palmboom gebruik gemaakt kunnen worden,´ schrijft voorzitter Dirk van der Grijn namens het stichtingsbestuur in een persbericht. Krommenie heeft nog een tweede buurthuis, de Pelikaan in de Kervelstraat. Dat is meer gericht op jongeren en de verhuur van zalen.

Professor Kohnstamschool

De Palmboom begon zijn bestaan in het begin van de zeventiger jaren als de Professor Kohnstamschool en kreeg in 1995 een sociaal-culturele bestemming. De naam is ontleend aan meelmolen de Palmboom die ooit tegenover apotheek Rosarium stond. Het pand is de afgelopen kwart eeuw voor diverse doeleinden gebruikt door onder andere Evean, Welsaen en de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD).

Reacties