Demonstratie en petitie voor toegankelijker ZMC

Foto: Google Street View

Met een petitie en een demonstratie wil de belangengroep Rolstoelrijders Zaandam een kiss & ride voor de deur van het Zaans Medisch Centrum afdwingen. Het protest is overmorgen, vrijdag 2 augustus om 14:00 uur op het plein voor het ziekenhuis.

Volgens Rolstoelrijders Zaandam en vele andere minder mobiele bezoekers en patiënten van het ZMC is een afzetmogelijkheid bij een ingang onontbeerlijk en moeten er nu te grote afstanden worden overbrugd alvorens iemand zelfs maar binnen is. Vanaf de AOV-taxistandplaats is het te ver lopen naar de hoofdingang, wat nog gecompliceerd wordt doordat een fietspad moet worden overgestoken. Het beschikbare golfkarretje en het patiëntenvervoer door vrijwilligers voldoen niet, aldus de gebruikers. Ook vanaf de parkeergarage is het ook nog een flinke afstand naar de ingang, al kan dit deels overdekt.

Wethouder wil gesprek

De demonstratie is bedoeld om aan te geven dat ook mensen met een beperking meetellen en dat het ziekenhuis hem beter moet faciliteren: het ziekenhuis toegankelijk moet zijn voor iedereen. Om 14:15 uur wordt de petitie aangeboden; die vindt u hier. Rolstoelrijders Zaandam hoopt dat een lid van de Raad van Bestuur deze in ontvangst wil nemen. Wethouder Gerard Slegers heeft inmiddels laten weten dat hij met die Raad van Bestuur in gesprek wil over de toegankelijkheid van het ziekenhuis. De belangengroep pleit ook voor betere voorzieningen in het pand zelf, zoals een groter invalidentoilet waar ook mensen met grotere hulpmiddelen (zelfstandig) terechtkunnen.

 

 

Reacties