Koelingen AH-supermarkten bezwijken onder de hitte

Foto: Twitter / Victor de Môs

Albert Heijn heeft opnieuw problemen met koelingen in supermarkten omdat die de hoge temperaturen niet aankunnen. Dat gebeurde in de zomer van vorig jaar en de afgelopen tropische dagen zijn in een 30-tal filialen wederom storingen gemeld. Daardoor moeten de koel- en vriesschappen worden leeggehaald en grijpen klanten mis.

Veel hete dagen achter elkaar blijken funest voor vriezers, die kennelijk zijn gebouwd op het ‘normale‘ klimaat in Nederland. Om toch overal voldoende gekoelde en bevroren producten te kunnen leveren zijn dagelijks 150 tot 200 extra aflevermomenten ingevoerd vanuit de distributiecentra. ’We noemen dat de ‘warmweerbesturing aanzetten’: producten waarvan we weten dat ze pieken bij hoge temperaturen, worden al op voorhand in grote aantallen naar de winkels gebracht,’ vertelde AH-woordvoerder Pauline van den Brandhof aan Distrifood.

Ook andere supermarktketens en overige bedrijven hebben overigens last van de extreme weersomstandigheden gehad – en dieren. Een selectie, met ook nog een extra tegenvaller voor AH:

https://twitter.com/plntbsdrunner/status/1155000609021603840

Reacties

0