Icoon IJsclub Lambert Melisz Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Foto: Facebook / IJsclub Lambert Melisz

Antoon Kuiper (75) uit Westzaan heeft gisteravond uit handen van burgemeester Jan Hamming een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving. Hij mag zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Kuiper is al bijna 25 jaar voorzitter van de plaatselijke IJsclub Lambert Melisz. Na zijn benoeming was zijn eerste prioriteit een nieuw clubgebouw en hier plukt de vereniging nog steeds de vruchten van. Ook heeft hij samen met een groep vrijwilligers een nieuw schaatsmuseum gebouwd. Bij het 100-jarig bestaan van de ijsclub in 2007 werden twee houten banken in de vorm van een schaats gemaakt en in het dorp geplaatst. Die worden intensief gebruikt door inwoners, fietsers en toeristen en zijn inmiddels niet meer uit het dorp weg te denken.

Kuiper is verder nog actief bij voetbalvereniging VVV Westzaan en bij korfbalvereniging WKV Roda. Hij was ook de spil van de damestak van de voetbalvereniging en begeleider van meerdere teams. Bij beide verenigingen is hij nog actief bij het onderhoud en de oud papier-ploeg. Tussen de bedrijven door was Kuiper verder vijftien jaar voorzitter van de bewonerscommissie van de woningbouwvereniging. Momenteel bezorgt hij het plaatselijke huis-aan-huisblad De Wessaner en is hij chauffeur op de buurtbus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen