Gemeenteraad wil terugkeer permanente bushalte Van Goghweg

Er is nu een tijdelijke halte vanwege het werk aan de Westzijde.
Er is nu een tijdelijke halte vanwege het werk aan de Westzijde.
Foto: Google Street View

De gemeenteraad wil dat er een permanente bushalte terugkeert op de Vincent van Goghweg in Zaandam. Er is een motie aangenomen om die toe te voegen aan het Programma van Eisen voor de nieuwe OV-concessie dat op 9 juli door de Vervoerregio besproken wordt.

Dat een bushalte op de Van Goghweg node gemist wordt kwam volgens de Zaanse leden van de Vervoerregioraad Amsterdam – Romkje Mathkor van GroenLinks, Tjeerd Rienstra van de VVD, Geert Rijken van de PvdA, Evert Hartog van de SP, Peter van Haasen van de PVV, Elif Hotaman van Denk en Jan de Vries van D66 – duidelijk naar voren uit de consultatie van inwoners van Zaanstad over hun wensen voor toekomstige buslijnen. Veel omwonenden van de Van Goghweg vroegen er al eerder om, maar door de nabijheid van een middelbare school, een uitvaartcentrum en het kantongerecht is de halte voor een veel grotere groep buspassagiers belangrijk.

Tijdelijke halte

Door de werkzaamheden aan de Westzijde is er momenteel al een tijdelijke halte op de Van Goghweg en die kan volgens de raad tegen geringe kosten worden omgezet in een permanente halteplaats. Dat is eens temeer noodzakelijk nu in het concept van het Programma van Eisen de halte Westerwateringtunnel van lijn 69 niet langer verplicht wordt gesteld. Namens de hele raad van Zaanstad gaan de Zaanse vertegenwoordigers in de Regioraad op 9 juli nu per motie om een verplichte halte op de Vincent van Goghweg verzoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen