Zorgen bij Denk over mankracht voor afhandeling bouwplannen

Foto: Wikimedia / Zairon

Heeft Zaanstad last van een tekort aan ambtenaren op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling? Denk heeft daar signalen over gekregen vanuit de samenleving en wil nu weten hoe het precies zit.

Via schriftelijke vragen wil de fractie te weten komen of de berichten kloppen en zo ja, hoe lang deze kwestie al speelt en wat de gevolgen zijn. Komen bouwplannen hierdoor in gevaar? De desbetreffende gemeentelijke afdeling moet zorgen voor de totstandkoming en het behoud van een gezonde fysieke leefomgeving in Zaanstad en zorgt onder meer voor het opstellen van bestemmingsplannen en andere planologische documenten bij transformatieopgaven, nieuwbouw en veranderingen in het gebruik van grond en panden. Omdat dit gezien de woningbouwopgave die de gemeente zich heeft gesteld aan de orde van de dag is, zou een tekort aan mankracht een groot probleem kunnen zijn, blijven dan wel worden.

Gezamenlijke pool

De gemeente heeft zich bovendien ten doel gesteld om ontwikkelaars van dienst te zijn door middel van versnelde procedures en een betere begeleiding van bouwplannen om in elk geval zestien grotere projecten zo snel mogelijk te kunnen afronden. Wat zou kunnen helpen is dat de Metropoolregio Amsterdam een externe schil van specialisten op dit gebied in het leven heeft geroepen die in verschillende gemeenten kunnen bijspringen, omdat het probleem dat mogelijk (nog steeds) in Zaanstad speelt zich ook elders laat voelen. De gemeente heeft eerder al laten weten gebruik te willen maken van de pool van vakkrachten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen