SP en PvdD nemen het op voor inwoners zonder salaris of uitkering

Foto: Pixabay

De SP en de Partij voor de Dieren willen 117.000 euro niet zoals het college onttrekken aan de reserve voor werkgelegenheidsprojecten maar het geld vóór 2021 bestemmen voor een project voor niet-uitkeringsgerechtigden.

Patrick Zoomermeijer (SP) Judit Raa (PvdD) nemen het op voor inwoners die na ontslag en een mogelijke WW-uitkering geen beroep kunnen doen op een uitkering. Mensen met een partner die een inkomen heeft, die een gezamenlijke huishouding met iemand voeren, ZZP’ers en jongeren die noodgedwongen bij hun ouders  blijven wonen vallen buiten de boot. Vooral voor ouderen boven de 55 jaar is het moeilijk om weer aan het werk te komen, schrijven de fractievoorzitters in een toelichting op hun amendement op de Voorjaarsnota die 20 juni behandeld wordt. Zij kunnen een helpende hand goed gebruiken.

Schulden en armoede

Geen loon en geen uitkering hebben leidt volgens de twee partijen op kortere of langere termijn tot schulden en armoede. En schuldhulpverlening en armoedebestrijding kosten de gemeente ook geld. Daarom moet de reserve van ruim een ton volgens de PvdD en de SP naar een werkgelegenheidsproject voor niet-uitkeringsgerechtigden – met een malle afkorting ook wel ‘nuggers’ genoemd – gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen