Café Fabriek kan nog zeker vijf jaar in het filmtheater blijven

Foto: Google Street View

Het huurcontract van Café Fabriek met Filmtheater De Fabriek loopt nog vijf jaar door tot 1 juli 2024 en dus hebben de strijdende partijen de tijd om hun conflict alsnog bij te leggen. Want dichter bij elkaar gekomen zijn ze niet door de tweede bemiddelingspoging onder leiding van Eric van der Burg.

Eigenaar Pieter Grandiek van Café Fabriek liet meteen nadat Van der Burg het bijltje erbij neergooide weten dat wat hem betreft de verantwoordelijkheid voor het mislukken van de mediation geheel en al bij de bemiddelaar en het filmtheater lag. Het bestuur van het filmtheater heeft nu gereageerd ‘om de onjuiste beeldvorming te nuanceren’: het noemt het ‘erg spijtig dat hiermee een onjuist beeld van de situatie wordt geschetst’. In de eerste plaats is er dus geen sprake van dat het café dat op 1 juni het tienjarig bestaan vierde niet langer welkom is in het pand aan de Zaan.

De ruzie tussen de partijen gaat over de voorwaarden uit het huurcontract dat in 2009 werd getekend. ‘Het bestuur van het filmtheater heeft de heer Grandiek al meermaals en na navraag nogmaals op 24 mei 2019 bevestigd dat de gedane huuropzegging uit mei 2018 niet meer geldt, waarmee Café Fabriek verzekerd is van een verlenging van de huidige huurovereenkomst voor de periode van vijf jaar,’ zo wordt schriftelijk medegedeeld.

Wederzijdse aanvulling

‘De combinatie van het filmtheater met horeca vinden wij erg belangrijk en een aantrekkelijke wederzijdse aanvulling. We vinden het om die reden niet constructief dat de verwijten voor het niet slagen van de bemiddeling keer op keer bij het filmtheater, de bemiddelaar en/of de wethouder neer te leggen. Dit is niet in het belang van de onderneming en draagt niet bij aan de wederzijdse versterking. De inzet van de vele vrijwilligers voor het filmtheater is daarnaast iets waar we trots op zijn, juist zij verdienen het om in een rustige en prettige omgeving te werken,’ aldus het filmhuisbestuur, dat ook de hoop uitspreekt dat nu een ‘periode van rust aanbreekt en dat de horecaondernemer ook zijn verantwoordelijkheid neemt’. Die laatste heeft al juridische stappen aangekondigd, wat niet duidt op een einde aan het wapengekletter.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen