Dinsdag vier keer per uur een trein naar Schiphol

Foto: Wikimedia / Shirley de Jong

Schiphol moet komende dinsdag bereikbaar blijven met het openbaar vervoer, zo heeft de rechter vandaag beslist in kort geding. Tijdens de landelijke OV-staking moet er vier keer per uur een trein rijden tussen Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Lelylaan, Schiphol en Hoofddorp.

Luchtvaartmaatschappijen moeten die dag wel het aantal vluchten naar Schiphol beperken. Er rijden veel minder treinen dan normaal. De uitspraak gaat alleen over Schiphol en niet over de rest van het land. De rechter liet zwaar meewegen dat een geringe verstoring bij de luchthaven al een aanzienlijke impact heeft voor tienduizenden reizigers. NS-machinisten en conducteurs worden opgeroepen om voor ogen te houden dat de treinen dinsdag geen ministers zullen vervoeren die over de pensioenen gaan, maar over reizigers die part noch deel hebben aan de discussie die over hun hoofden heen gevoerd wordt.

Ponten

Eerder vandaag werd urenlang vergaderd tussen de vakbonden, Schiphol en de Nederlandse Spoorwegen. Die gesprekken liepen op niets uit. Er volgt nog een kort geding over de staking van de pontschippers, dat is aangespannen door de gemeente Velsen.

Reacties