Negentien huizen De Zaanse Oever eind mei in de verkoop

Foto: CondorWessels Projecten

De verkoop van de negentien woningen in project De Zaanse Oever ten noorden van de Zaanse Schans is woensdag 29 mei tussen 17:00 en 19:00 uur in grand-café Batavia 1894 aan de Veerdijk 39 in Wormer.

De nieuwe huizen langs de Kalverringdijk zijn geïnspireerd op de traditionele Zaanse verhoudingen, industriële pakhuizen en kleuren. Ze staan op ruime kavels met een weids uitzicht over de Kalverpolder en de Enge Wormer en een deel grenst aan de Zaan. De goedkoopste woning kost 530.000 euro en de prijzen lopen op tot negen ton. Er komen in totaal 44 parkeerplaatsen.

Het nieuwe wijkje dat is ontwikkeld door KondorWessels Projecten is ongeveer 10.000 vierkante meter groot en grenst aan de oostzijde aan de Kalverringdijk, aan de zuidkant aan jachtbouwer Claasen Shipyard en aan de westkant aan de Zaan. Aan de noordzijde loopt een sloot parallel aan de straat Engewormer. De huizen worden gescheiden van Claasen door de bedrijfshal en een hoog scherm. De dichtstbijzijnde woningen worden op zo’n tien meter afstand van de hal gebouwd.

De Zaanse Oever ligt binnen de geluidszone van het industrieterrein Nieuweweg Zuid-West en Loders Croklaan, maar daar is een mouw aan gepast in het bestemmingsplan. In de toekomst zal de Bartelsluis ten noorden van het gebied alleen nog voor fietsers en voetgangers toegankelijk gemaakt worden. Daarmee zal het grootste deel van het autoverkeer van en naar de nieuwe woningen via de Kalverringdijk richting het zuiden afgewikkeld worden of via de Engewormer naar het oosten.

 

 

Reacties