IVN beloont voortrekkersrol met Tiny Forests

Tiny Forests zijn goed voor de biodiversiteit.
Tiny Forests zijn goed voor de biodiversiteit.
Foto: Pixnio

Zaanstad, Alkmaar en Den Helder zijn de Noord-Hollandse gemeenten die zijn geselecteerd als Tiny Forest partnergemeenten van 2019. Gemeenten konden zich sinds maart aanmelden om samen met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners drie Tiny Forests in hun gemeente aan te leggen.

Uit de 37 aanmeldingen werden vijftien gemeenten gemeenten geselecteerd. In Zaanstad wordt het volgende piepkleine bos momenteel al aangeplant in Assendelft. De gemeente had er al twee in Zaandam en was daamee een voorloper in Nederland. Een Tiny Forest is een inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het is een prettige plek voor dieren en mensen en zorgt bovendien voor verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval. Het is nog niet bekend waar de andere minibossen in Zaanstad gepland zijn.

Steun Postcode Loterij

Begin vorig jaar kreeg IVN Natuureducatie 1.850.000 euro van de Nationale Postcode Loterij voor de aanleg van 100 Tiny Forests. Deze wil IVN realiseren samen met geselecteerde partnergemeenten. De andere twaalf die dit jaar werden uitverkoren zijn De Ronde Venen, Dordrecht, Ede, Eijsden-Margraten, Hoogeveen, Kampen, Leeuwarden, Roermond, Smallingerland, Tilburg, Tynaarlo en Weert.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen