Geen roltrap van bussen naar stadhuis en stembureau

Foto: Gemeente Zaanstad

De roltrap vanaf het busstation naar het Stadhuisplein in Zaandam is defect. Naast de reguliere trap kan ook gebruik worden van de lift. De roltrap wordt morgenochtend gerepareerd. Eerder lukt niet, omdat niet alle onderdelen voorhanden zijn. Deze zijn inmiddels besteld.

Het uitvallen van de roltrap is het zoveelste hoofdstuk in het boek dat inmiddels kan worden geschreven over de bereikbaarheid van het station en het centrum. Vandaag is dat extra vervelend voor mensen die in het stadhuis wilden gaan stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Daar staat ook de apparatuur waarmee mensen met een visuele handicap zelfstandig hun stem kunnen uitbrengen.

Het stembureau is voor hen ‘goed bereikbaar met het openbaar vervoer’, meldde de gemeente eerder. De eerste keer dat de speciale apparatuur in gebruik was was bij de recente verkiezingen voor Provinciale Staten en het waterschap. De toen gekozen locatie in het Oogheelkundig Medisch Centrum in Zaandam bleek geen schot in de roos.

Reacties

0