Roltrappen én lift oostkant station hebben de geest gegeven

Foto: Google Street View

En opnieuw zijn de roltrappen (zowel omhoog als omlaag) bij de waterval voor het station in Zaandam defect. De Partij voor Ouderen en Veiligheid wordt er moedeloos van en is maar weer eens in de pen geklommen voor schriftelijke vragen. Ditmaal doet ook de lift bij de trappen het niet, waardoor de toegankelijkheid van het station, het stadhuis en het centrum wel heel erg onder druk staat.

Nadat eerder de rollende trap aan de westkant van het station het onlangs wekenlang liet afweten wil de POV een indicatie van de geschatte duur van het probleem aan de overkant. De gemeente gaat er niet over, zo bleek eerder al, maar zit wel met de gevolgen. Fractievoorzitter Harrie van der Laan vraagt nu om een overzicht van alle defecten sinds de ingebruikname van de roltrappen en de lift en wil weten hoeveel geld Zaanstad daar al aan gespendeerd heeft. Hij vraagt zich bovendien af of de roltrappen überhaupt wel geschikt zijn voor gebruik in de buitenlucht.

Onderzoek

Door een eerder college is onderzoek beloofd naar mogelijke alternatieven voor de rollende trappen en de lift en de POV wil weten of dat ook inderdaad is uitgevoerd en wat de uitkomsten waren. Als het nog moet beginnen, dan graag op korte termijn. De stilstaande trappen en lift zijn ‘slechte reclame’ voor Zaanstad en buitenlandse toeristen verwijzen naar ‘de lift nabij de MediaMarkt’ lost dat niet op: die hebben geen idee waar ze dan wél moeten zijn.

Reacties

Cookieinstellingen