Roltrap westkant station Zaandam blijft zorgenkindje

Foto: Twitter / Harrie van der Laan

De roltrap aan de westkant van het station is een terugkerend onderwerp in gesprekken tussen de gemeente en NS Stations, verantwoordelijk voor het functioneren van de met enige regelmaat buiten gebruik zijnde trap. Het college kan zich bovendien voorstellen dat de huidige, tijdelijke lift op een plek zit waar reizigers en passanten zich ‘ongemakkelijk kunnen’ voelen.

Dat schrijft het college in anwoord op vragen van de Partij voor Ouderen en Veiligheid. In samenwerking met de NS wordt er door gemeentelijke handhavers gedurende de huidige werkzaamheden extra toezicht gehouden. Als alles volgens planning verloopt, is de nieuwe transparante lift eind volgende maand in gebruik. De roltrap is inmiddels na een wekenlange stilstand weer operationeel.

Stationsmanager

Net als de POV vindt het college de langdurige en regelmatige storingen van de roltrap ‘niet acceptabel’, maar als er sprake is van een lastig technisch defect blijkt de gemeente niet veel druk te kunnen uitoefenen. Overigens registreert de gemeente klachten over de roltrap ook niet, zodat het onduidelijk is hoeveel mensen echt in problemen raken door de haperingen. Alle binnenkomende klachten worden doorgegeven aan de manager van station Zaandam, in dienst van NS Stations, waarmee wel ‘zeer regelmatig’ overlegd wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen