Door aanslag getroffen Hotel Zaandijk blijft voorlopig dicht

Foto: Google Street View

Het op 24 april door een aanslag getroffen Hotel Zaandijk blijft nog zeker drie maanden dicht. Burgemeester Jan Hamming heeft besloten om de sluiting van het hotel en restaurant aan de Lagedijk te verlengen, nadat het pand in eerste instantie voor de duur van vier weken op slot moest.

Met de verlening wil hij de veiligheid van de directe omgeving waarborgen. Ook geeft het de politie de gelegenheid om het onderzoek verder af te ronden. In de nacht van 23 op 24 april had bij Hotel Zaandijk een explosie plaats. Het politieonderzoek is nog gaande. Bewoners en andere betrokkenen uit de omgeving ontvingen vandaag een brief over de verlening van de sluiting.

Enkele tips

Gisteravond werd een eerder al door NH Nieuws uitgezonden filmpje met camerabeelden van de aanslag ook getoond op de landelijke televisie, in het programma Opsporing Verzocht. Daarop zijn al enkele tips binnengekomen, die alle worden nagetrokken. De politie doet er verder geen mededelingen over. De politie is onder meer op zoek naar een fietser die mogelijk iets kan vertellen omdat hij in de buurt was toen de op een brommer rijdende dader bij het hotel arriveerde.

'

Reacties

article
33763
Burgemeester sluit Hotel Zaandijk voor nog eens drie maanden
Het op 24 april door een aanslag getroffen Hotel Zaandijk blijft nog zeker drie maanden
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/33763/door-aanslag-getroffen-hotel-zaandijk-blijft-voorlopig-dicht/
2019-05-22T17:15:27+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/04/24103800/hotel.png
Actueel