112

Duidelijke beelden van aanslag op Hotel Zaandijk

Still uit de video van NH Nieuws.
Foto: YouTube

De politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven van de explosie vorige maand in Hotel Zaandijk, vlakbij de Zaanse Schans. De beelden waren te zien in het opsporingsprogramma BureauNH van NH Nieuws. De politie zoekt getuigen.

De ongewoon scherpe beelden tonen hoe een man op een scooter ’s nachts over de Julianabrug komt aanrijden richting het hotel annex restaurant. Met het explosief onder zijn arm klimt hij over een hekje en rent naar de achterkant van het pand. Daar slaat hij een ruit in met een hamer, gaat naar binnen, zet het explosief in het restaurant, steekt dat aan en verdwijnt weer. Vijftien tellen later volgt de knal.

De politie is nog steeds op zoek naar de dader, die op een brommer zonder nummerplaat reed. Ze zegt ook nog geen idee te hebben van mogelijke motieven achter de aanslag. Ook een eerdere brandstichting bij het hotel maakt deel uit van het onderzoek. Het hotel is na het incident door de burgemeester voor in eerste instantie vier weken gesloten in verband met de veiligheid van de directe omgeving.

Reacties