Op 27 mei eisen tegen verdachten liquidatie in Krommenie

Foto: Flickr

Met een week vertraging begon vandaag in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol de strafzaak tegen de verdachten van de liquidatie van Eaneas Lomp in Krommenie. Zes mannen staan er terecht voor hun betrokkenheid bij diens dood, de moord op Chahid Yakhlaf in Kerkdriel en een mislukte afrekening in Amsterdam.

Dat gebeurde tijdens de beruchte ’mocro-oorlog’ tussen twee rivaliserende bendes, waarbij aan beide kanten slachtoffers vielen. Lomp (27) werd in november 2015 doodgeschoten in de Spinozahof terwijl hij van het station op weg was naar zijn vriendin. De zwijgzame verdachten in de drie zaken zijn Omar L., Hicham M., Daniël M., Don Victor M., Mohamed H. en Frans H. Andere betrokkenen leven niet meer: zo neemt het Openbaar Ministerie aan dat de man wiens hoofd in maart vorig jaar werd aangetroffen voor een waterpijpcafé in Amsterdam ook van de partij was. Die 23-jarige Nabiel Amzieb zou Lomp samen met Hicham M. om het leven hebben gebracht na naar Krommenie te zijn gereden in een auto bestuurde door de in 2016 in Colombia vermoorde Mitchell Jansen.

Aanslag verwacht

Lomp, die wist dat hij op een dodenlijst stond en daarom standaard een kogelwerend vest droeg, zou zijn verraden door de man die hij als een vriend beschouwde en die daarom wist van zijn gaan en staan, Dani M.. Die zou de schutters hebben getipt dat hij op weg was naar Krommenie. Voorafgaand aan de de liquidatie waren Lomp en M. samen op stap geweest in Amsterdam. Dani M. is een neef van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha, voor wie Lomp enige tijd als lijfwacht werkte. De zitting gaat verder op 27 mei. Dan komt het Openbaar Ministerie met het requisitoir en de strafeisen in de drie liquidatiezaken.

 

Reacties

0