Vergunning voor tijdelijk hotel voor arbeidsmigranten

Het hotel is gepland op de hoek Sluispolderweg/Rijshoutweg.
Foto: Google Maps

Het college heeft de omgevingsvergunning verleend voor een tijdelijk hotel voor 244 arbeidsmigranten op de hoek Sluispolderweg/Rijshoutweg in Zaandam. Dat gebouw mag maximaal vijftien jaar blijven staan. Dan moet de transformatie van het industrieterrein zover zijn dat er ook permanent kan worden gewoond in nieuwbouw.

De bewoners van het hotel krijgen de beschikking over 122 tweepersoonsstudio’s met een eigen keuken en sanitair. Ernaast komen 30 parkeerplaatsen op eigen terrein. De beoogde locatie ‘diep in het industriegebied van de Achtersluispolder’ is nu (nog) niet geschikt voor permanente of langdurige bewoning door bijvoorbeeld jongeren, maar kan wel een ander urgent probleem op de krappe woningmarkt tackelen. ‘Bovendien past het in de visie om de Achtersluispolder te transformeren.’

Ahold Delhaize

In het hotel gaan werknemers uit de Europese Unie van onder meer Ahold Delhaize wonen, die er niet langer dan een jaar achter elkaar mogen blijven. Het supermarktconcern en andere Zaanse ondernemingen kunnen op de lokale arbeidsmarkt niet aan voldoende personeel komen, aldus de gemeente. Het hotel moet voorkomen dat de buitenlandse werknemers voor ‘onwenselijke woonsituaties’ gaan zorgen. Het gebouw wordt opgebouwd uit kant en klare units die over vijftien jaar elders opnieuw kunnen worden gebruikt.

Het perceel waar het hotel komt te staan ligt momenteel braak. Het bedrijf Netbewoond gaat zorgen voor het beheer en er komen huismeesters die permanent aanwezig zijn. Dat moet zorgen voor een prettige woonomgeving voor bewoners zonder overlast voor de omgeving.

Bezwaartermijn begonnen

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de komst van het ‘Polenhotel’ kunnen tot 26 juni een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Het besluit ligt ter inzage bij de balie Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100, Zaandam. De balie is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 08:30 tot 16:00 uur, op dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en op vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

 

 

 

'

Reacties

article
33435
Bouw hotel arbeidsmigranten Achtersluispolder kan bijna van start
Het college heeft de omgevingsvergunning verleend voor een tijdelijk hotel voor 244 arbeidsmigranten op de
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/33435/vergunning-voor-tijdelijk-hotel-voor-arbeidsmigranten/
2019-05-16T08:39:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/12/11112319/polenhotel-2.png
Actueel