POV wil meer weten over zaak verwaarloosde kinderen

Foto: Pexels

De POV wil het fijne weten van de achtergronden van de situatie van de twee kleine, verwaarloosde jongens die dankzij een blog van de Zaanse politie-inspecteur Tom Verweij nationaal in het nieuws kwamen nadat wij delen van het schokkende verhaal hadden overgenomen. Fractievoorzitter Harrie van der Laan wil weten of het voorval zich in Zaanstad afspeelde en ook of dit verhaal niet het failliet van Veilig Thuis (voorheen Jeugdzorg) illustreert.

De Partij voor Ouderen en Veiligheid is geschokt door dit bericht. Wij zijn al jaren kritisch over Veilig Thuis en de toebedeling van dit zware werk aan de jeugdteams,’ schrijft hij in schriftelijke vragen aan het college. Op sociale media is gesuggereerd dat het voorval zich in Purmerend zou hebben afgespeeld, maar de politie doet daar uit het oogpunt van privacy van de betrokkenen geen mededelingen over. Zij heeft slechts laten weten dat de jongens niet meer bij hun moeder wonen en dat ze nu adequate verzorging krijgen.

Verweij verscheen gisteravond in het televisieprogramma Pauw om ook daar het verhaal nog eens te vertellen, maar zonder de locatie te onthullen. Het maakt de POV ook niet veel uit: de plek neemt de ernst van het gebeurde niet weg en de partij meent dat het voorval hoe dan ook slecht afstraalt op de jeugdteams van Zaanstad. Van der Laan vindt daarnaast dat de gemeenteraad van dergelijke schrijnende situaties op de hoogte moet worden gebracht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen