Tunnel onder Wibautstraat moet in 2022 klaar zijn

Still uit de video van Jasper Hink.
Still uit de video van Jasper Hink.
Foto: YouTube

De kogel is door de kerk: er komt een tunnel bij de Vijfhoekkruising voor het verkeer van het oosten naar het westen en vice versa, met een kortere en veiligere oversteek voor fietsers en voetgangers. Het plan voor het aanpakken van de verkeersdruk op de Thorbeckeweg is ‘haalbaar en betaalbaar’ gebleken en de gemeenteraad stemt ermee in.

Naast een verminderde verkeersdruk moeten de aanpassingen ook zorgen voor een verbetering van het openbaar vervoer en het fietsverkeer en voor minder overlast voor omwonenden. Naast de doorgang onder de Wibautstraat komt er een nieuwe T-aansluiting op de Thorbeckeweg ter hoogte van busbrug De Vlinder en wordt de Westkolkdijk afgesloten, wat ervoor zorgt ervoor dat het verkeer op de Thorbeckeweg beter doorstroomt richting de A8.

Werk gedaan in 2021-2022

De Thorbeckeweg is een belangrijke verkeersader voor grote woongebieden als Zaandam Zuid, Poelenburg en Zaandam Centrum, maar ook voor belangrijke bedrijventerreinen (het groeiende HoogTij en Zuiderhout en Westerspoor) en bovendien voor ontwikkelgebieden als de Achtersluispolder en het Hembrugterrein. Filevorming is er nu al een probleem en dit wordt alleen maar erger. Dit geldt ook voor de doorstroming van het openbaar vervoer en fietsverkeer. De werkzaamheden zijn gepland voor 2021-2022.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen