Weer actie preventief fouilleren; weer geen info politie

Foto: Pixabay

Het lijkt erop alsof de politie acties preventief fouilleren alleen meldt als er kwalijke zaken worden ontdekt. Nadat eerder al twee acties – waarbij alleen een taser in beslag werd genomen – toevalligerwijs naar buiten kwamen, blijkt er gisteren wederom eentje te zijn geweest.

Ook ditmaal ‘ontdekt’ via een tweet, maar van een raadslid in plaats van een agent. Kennelijk waren plaatselijke politici uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen, waar in elk geval Christa van Dalen (Rosa), Eylem Koseoglu (PvdA) en Marc Wit (CDA) gebruik van maakten. De acties zijn specifiek gericht op het van de straat halen van wapens, om zodoende de veiligheid in de openbare ruimte en het veiligheidsgevoel van burgers te vergroten. De vraag is in hoeverre dat laatste werkt als de resulaten van het fouilleren niet door de politie zelf gedeeld worden.

De eerdere ‘verborgen’ acties waren op 7 en 8 april. Tot dan toe waren er drie in het centrum van Zaandam en eentje in Poelenburg gemeld. In de laatste wijk zijn er nu in elk geval al twee geweest en in het stadshart zes.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen