Geen ban op vlees en vis in het stadhuis

Foto: Pixabay / Gregory Loyko

Het gemeentehuis wordt geen vegetarisch bolwerk. Er zijn wel meer mogelijkheden gekomen voor een maaltijd zonder vlees, maar ‘het standpunt van het college is dat er een gevarieerd aanbod van eten moet zijn in het stadhuis zodat een ieder de vrijheid heeft om voor zichzelf te bepalen wat hij/zij eet.’

Dat is het antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren naar aanleiding van de vorige maand gehouden Week zonder vlees en de actie Carnivoor? Geef het door, waarbij vegetarisch de norm is en de wens om vlees of vis te eten van tevoren moet worden doorgegeven. De gemeente heeft er niet aan meegedaan en gaat dat ook in de toekomst niet doen: ambtenaren kunnen voor de lunch op het stadhuis kiezen uit tien items, waarvan minimaal vijf vegetarisch worden aangeboden. Dat moet genoeg zijn.

Meer keuze

De gemeente heeft afgelopen september wel de ‘productenmap catering’ aangepast om meer vegetarische gerechten en gezondere snacks aan te kunnen bieden. De volgende gerechten zijn toegevoegd en/of gewijzigd, zo lezen wij:

  • Vegetarische snacks en bitter garnituur;
  • Mozzarella caprese stick;
  • Maaltijdsalades;
  • Keuzemogelijkheid voor verschillende vegetarische diners.

Bovendien zijn gezonde en vegetarische gerechten ‘ge-highlight’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen